BAUDŽIAMOJO POVEIKIO PRIEMONIŲ INSTITUTO ATSIRADIMAS LIETUVOS RESPUBLIKOS BAUDŽIAMAJAME KODEKSE - Levon, J. (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojamas baudžiamojo poveikio priemonių instituto genezės klausimas. Prieinama prie išvados, kad baudžiamojo poveikio priemonių atsiradimą Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse nulėmė ne viena priežastis, iš kurių svarbiausiomis įvardijamos ir straipsnyje plačiau aptariamos: papildomų bausmių instituto panaikinimas, baudžiamųjų nusižengimų instituto įtvirtinimas Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse bei nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų interesų stiprinimas Lietuvos Respublikos baudžiamojoje justicijoje. The paper analyzes the question of the genesis of the penal effect measures institute. The penal effect measures’ institute emerged in the Lithuanian Criminal Code due to the numerous reasons. Identified as the main ones and broadly discussed in the article are: the abolition of the additional penalties institute, the adoption of the misdemeanors’ institute in the Lithuanian Criminal Code and the strengthening of the victims’ interests in the criminal justice of the Republic of Lithuania.