Teisės tikslai – spekuliacijos įrankis ar argumentavimo priemonė? - Lastauskienė, Giedrė (Teisė, 2010)
Straipsnyje analizuojami teisės tikslai, siekiant nustatyti, ar ši sąvoka yra pakankamai apibrėžta, kad galėtų būti taikoma kaip tinkama teisinio argumentavimo priemonė. Nurodoma, kad sąvoka teisės tikslai yra vartojama Lietuvos teismų sprendimuose be jos turinio apibrėžimo, kaip visuotinai suprantama. Analizuojami teisės teoretikų darbai, kuriuose tirti teisės tikslai. Atskleidžiamos naudos ir teisingumo kategorijos, konkretinančios teisės tikslų sąvoką ir suteikiančios jai apibrėžtą turinį. In dem Artikel werden die Ziele des Rechtes analysiert, um festzustellen, ob dieser Begriff als angemessenes Argumentationsmittel angewendet sein könnte. Es wird darauf hingewiesen, dass der Begriff der Ziele des Rechtes in den Gerichtsentscheidungen der Republik Litauen als algemein verständlich gebraucht wird, ohne seiner Inhaltsbezeichnung. Man analysiert die Arbeiten der Rechtstheoretiker, in denen die Ziele des Rechtes untersucht wurden. Man enthüllt die Kategorien des Nutzens und der Gerechtigkeit, die den Begriff der Ziele des Rechtes konkretisieren und ihm einen definierten Inhalt erteilen.