TRUMPALAIKIS IR ILGALAIKIS BIUDŽETO PLANAVIMAS LIETUVOS RESPUBLIKOJE - Sudavičius, B. (Teisė, 2013)
Tam tikro laikotarpio biudžeto pajamų ir asignavimų planavimas – vienas iš pagrindinių biudžeto proceso principų (kartu ir biudžeto kaip finansinio planinio akto), įtvirtintų įstatymuose. Straipsnyje nagrinėjami trumpalaikio ir ilgalaikio biudžeto planavimo taikymo Lietuvos Respublikoje teisiniai pagrindai, siekiama atskleisti šio principo kaip pajamų ir asignavimų numatymo atitinkamam laikotarpiui esmę, atsiradimo priežastis, taikymo ribas ir pan. Budget planning for certain period of time entails identifying the sources of income and taking into account all current and future expenses and is one of the main principles of budget process in whole. The article deals with the analysis of legal basis of long – and short-term budget planning in the Republic of Lithuania with the aim to explain the meaning of this principle, to find out the origin of long-term budget planning, etc.