Administracinės teisės ypatingosios dalies metodologiniai pagrindai - Andruškevičius, Arvydas (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojama Lietuvos administracinės teisės ypatingosios dalies mokslinių tyrimų problematika. Apžvelgiama kai kurių užsienio valstybių teisės mokslo literatūra ypatingosios administracinės teisės klausimu, svarstoma, kokiu mastu ši patirtis galėtų būti pritaikyta rengiant vadovėlį ar išsamesnę monografinę studiją. Pateikiama nuomonė apie galimus tokios studijos turinio struktūros kriterijus ir būsimų administracinės teisės ypatingosios dalies institutų principinį turinį. In this article the topic of future scientific investigations of the special part of Lithuanian administrative law is analysed. The scientific legal literature of some foreign states regarding special administrative law issue is reviewed, and it is discussed how this experience might be adapted when compiling a textbook or a broader monographic study. Reasoning of probable criteria of the structure of the content of such a study as well as of the principled content of the future institutes of the special part of administrative law is presented.