Konstitucinė justicija ir baudžiamojo proceso teisės mokslas - Goda, G intaras intaras (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojama konstitucinė jurisprudencija baudžiamojo proceso teisės klausimais, aptariama konstitucinės justicijos bylų įtaka baudžiamojo proceso mokslui ir baudžiamojo proceso teisės raidai, apibūdinamos problemos, kurias Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas turės spręsti nagrinėdamas Konstituciniame Teisme savo eilės laukiančią bylą dėl Baudžiamojo proceso kodekso nuostatų, nustatančių kaltinimo keitimo taisykles, konstitucingumo. Straipsnyje išsakoma mintis, kad Konstitucinio Teismo išaiškinimai dėl baudžiamojo proceso nuostatų atitikties Konstitucijai yra labiau įtikinami tais atvejais, kai konstitucinėje byloje remiamasi ir baudžiamojo proceso mokslo žiniomis. Im Aufsatz wird die strafprozessrelevante Rechtsprechung des litauischen Verfassungsgerichtes analysiert. Der Aufsatz erörtert die Bedeutung der Rechtsprechung des litauischen Verfassungsgerichtes für die Strafprozesslehre und Entwicklung des Strafprozessrechts. Der Autor versucht die Problematik der neuesten Verfassungsbeschwerde zu Verfassungsmäßigkeit der Regelungen über die Änderung der Klage während der Hauptverhandlung zu beschreiben. Im Aufsatz wird auch Aufsicht vertreten dass die Ausführungen des Verfassungsgerichtes mehr verständlich sind wenn Verfassungsgericht die Bedeutung der Strafprozesslehre schenkt.