Europos Sąjungos aplinkos teisė: raida ir perspektyvos - Ragulskytė-Markovienė, Rasa (Teisė, 2011)
Europos Sąjungos aplinkos teisė kaip savarankiška teisės šaka Europos Sąjungoje gyvuoja nuo praėjusio šimtmečio septintojo dešimtmečio. Aplinkos politika yra viena iš svarbiausių ir aktualiausių Europos Sąjungos politikos sričių. Todėl aplinkos teisei tobulinti skiriamas ypatingas dėmesys. Straipsnyje pateikiama Europos Sąjungos aplinkos teisės raidos apžvalga, aptariamas šios teisės šakos turinys, aktualūs klausimai, atliktų tyrimų būklė, nurodomos sritys, kurios turėtų būti plačiau analizuojamos ir diskutuojamos. Das Europäische Umweltrecht zählt seit dem siebten Jahrzehnten zu einem selbstständigen Rechtszweig. Die Umweltpolitik ist ein der wichtigsten Politikbereichen in der Europäischen Union. Deswegen wird der Vervollkommnung des Umweltrechts die grosse Aufmerksamkeit gewidmet. Im folgenden Aufsatz wird der Überblick des Entwicklungsganges des Europäischen Umweltrechts und der Inhalt dieses Rechtszweiges dargestellt, aktuelle Probleme aufgelistet, der Forschungsstand besprochen, die Bereiche aufgezeigt, in denen man mehrere Forschungen ausgeführt und mehr diskutiert werden sollte.