Aplinkos apsauga žmogaus teisių kontekste - Žvaigždinienė, Indrė (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjama aplinkos apsaugos ir žmogaus teisių santykio teisinio apibrėžimo raida, analizuojama Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencija šiuo klausimu, vertinamas šio santykio teisinis reguliavimas Lietuvoje, bandoma identifikuoti galimas teisinio reguliavimo tobulinimo kryptis šioje srityje. This article describes the development of the legal definition of the relationship between environmental protection and human rights, it also analyses jurisprudence of the European Court of Human Rights on this issue, evaluates existing legal regulation of this question in Lithuania and tries to identify the potential trends for the improvement of legal regulation.