Teisinės valstybės principas: sampratos paieškos doktrinoje - Murauskas, Donatas (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojama vieno iš kertinių teisės principų – teisinės valstybės – struktūra. Bandoma pažvelgti į teisinės valstybės principą kaip į visapusišką teisės reiškinį, įgyvendinamą per tam tikrus elementus bei veikiantį teisiniuose santykiuose skirtingose plotmėse. Nagrinėjamos galimos teisinės valstybės principo sampratos, išskirtos remiantis formaliu, materialiu ir funkciniu kriterijais. Taip pat pateikiamas sisteminis požiūris į šiuolaikinį teisinės valstybės principą. The article deals with structural elements of one of the cornerstones of the law – the principle of the State under the Rule of Law. The article tries to reveal the principle of the State under the Rule of Law as a phanomenon which express different elements and functions in variant fields of legal relations. The paper investigates possible conceptions of the principle of the State under the Rule of Law distinguished on the basis of formal, substantive and functional criteria. The article provides systemic view towards the modern principle of the State under the Rule of Law. fficeDocumentSettings> Straipsnyje analizuojama vieno iš kertinių teisės principų – teisinės valstybės – struktūra. Bandoma pažvelgti į teisinės valstybės principą kaip į visapusišką teisės reiškinį, įgyvendinamą per tam tikrus elementus bei veikiantį teisiniuose santykiuose skirtingose plotmėse. Nagrinėjamos galimos teisinės valstybės principo sampratos, išskirtos remiantis formaliu, materialiu ir funkciniu kriterijais. Taip pat pateikiamas sisteminis požiūris į šiuolaikinį teisinės valstybės principą. The article deals with structural elements of one of the cornerstones of the law – the principle of the State under the Rule of Law. The article tries to reveal the principle of the State under the Rule of Law as a phanomenon which express different elements and functions in variant fields of legal relations. The paper investigates possible conceptions of the principle of the State under the Rule of Law distinguished on the basis of formal, substantive and functional criteria. The article provides systemic view towards the modern principle of the State under the Rule of Law.