Asmens duomenų apsaugos teisinis reguliavimas Lietuvos teisės sistemoje - Petraitytė, Ilona (Teisė, 2011)
Gausybėje Lietuvos teisės normų grupių galima įžvelgti savitą asmens duomenų apsaugos teisinį reguliavimą. Jame apstu sąsajų su administracine ir civiline teise, o jo turinys nulemtas konstitucinės asmens privataus gyvenimo neliečiamumo garantijos. Lietuvos teisės literatūroje asmens duomenų apsaugos teisės (ją sudarančių normų ir principų komplekso) savitumas ir išskirtinumas beveik netirtas. Šią nišą svarbu užpildyti, o tai galima padaryti nagrinėjant su asmens duomenų tvarkymu susijusių visuomeninių santykių teisinio reguliavimo raidą Lietuvoje ir šio teisinio reguliavimo specifiką tradicinio teisės sistemos skirstymo į sudėtinius elementus (teisės šakas, pošakius, institutus) požiūriu. A distinctive data protection legislation can be seen in abundance of groups of Lithuanian rules of law. There are many relations with administrative and civil law in it, and its content is determined by constitutional right to respect for private life. Distinction and oneness of data protection law (a complex of rules and principles of which the law consists) was hardly explored in Lithuanian legal literature. This niche is important to fill in, and it is possible to do this when exploring the development of legal regulation on personal data processing in Lithuania and the particularity of this legal regulation in view of traditional division of legal system into integrate elements (branches of law, subbranches, and institutes).