Bylų dėl nedidelių sumų nagrinėjimo procedūra Europos Sąjungoje - Vėbraitė, Vigita (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamos pagrindinės 2007 m. liepos 11 d. Reglamento (EB) Nr. 861/2007, nustatančio Europos ieškinių dėl nedidelių sumų nagrinėjimo procedūrą, nuostatos, analizuojama procedūros eiga, atskleidžiami pagrindiniai jos pranašumai ir trūkumai. The main provisions of Regulation (EC) No 861/2007 of 11 July 2007 establishing a European small claims procedure are analyzed in the article. The commencement and later conduct of the procedure is examined, also the main advantages and gaps of the legal regulation are provided hereinafter.