KITI GINČO SPRENDIMO BŪDAI ADMINISTRACINIŲ BYLŲ TEISENOJE IR JŲ PRAKTINIO TAIKYMO PROBLEMOS - Paužaitė-Kulvinskienė, J. (Teisė, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamos alternatyvių administracinių ginčų taikymo perspektyvos administracinių bylų teisenoje, atskleidžiami alternatyvių administracinių ginčų sprendimo būdų ir taikos sutarties, kaip alternatyvaus administracinio ginčo sprendimo fomos, esmė. Straipsnyje analizuojamos alternatyvių ginčų sprendimų būdų vangaus taikymo priežastys ir galimi rizikos faktoriai administraciniame procese bei pateikiamas taikos sutarties Lietuvos administraciniame procese de lege lata ir de lege ferenda vertinimas, jos praktinio pritaikymo galimos problemos. Der Artikel analysiert das alternative Streitbeilegungsverfahren im gerichtlichen Verwaltungsverfahren, zeigt die Möglichkeiten der alternative Streitbeilegung und die Abwicklung dieses Verfahrens durch den gerichtlichen Vergleich am Verwaltungsgericht. Im Artikel werden auch die Gründe und mögliche Risikofaktoren des gerichtlichen Vergleichs durchgesucht als auch die Probleme de lega lata und de lega ferenda des gerichltichen Vergleich im gerichtlichen Verwaltungsverfahren gezeigt.