Nacionalinė pilietybė kaip taikytinos teisės nustatymo kriterijus - Liubertaitė, Laura (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje analizuojama ES piliečių vienodo vertinimo principo įtaką daugiašalių kolizinių taisyklių, nurodančių pilietybės valstybės teisės taikymą, turiniui ir remiantis pilietybę kaip susiejimo veiksniu. Ypatingas dėmesys straipsnyje skiriamas Europos Sąjungos Teisingumo Teismo praktikos pavardžių nustatymo srityje analizei. The article examines the impact of principle of equal treatment of the EU citizens on the competence of member states to adopt conflict of laws rules using nationality as a connecting factor and stresses the limits of the use of this connecting factor in the situations, falling within the scope of EU law. Special attention is paid to the analysis of the EUCJ case-law in the field of determination of surnames.