Mišrių susitarimų ir Europos Sąjungos kompetencijos suteikimo principo santykis - Limantas, Manfredas (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas vienas iš pagrindinių ES išorinių santykių teisės institutų – mišrieji susitarimai. Jame analizuojamas mišrių susitarimų ir ES kompetencijos suteikimo principo bei tam tikrų ES išorinės kompetencijos kategorijų santykis. Daug dėmesios skiriama Lisabonos sutarties pakeitimų, galinčių paveikti mišrių susitarimų institutą, analizei. This Article addresses one of the main instruments of the EU external relations law – the mixed agreements. It carries out an assessment of their relation to the EU law principle of conferral of powers, as well as to the separate categories of EU external competences. Significant attention is paid to the examination of changes brought about by the Lisbon treaty which are likely to affect the instrument of mixed agreements.