Ginčų, kylančių iš šeimos teisinių santykių, arbitruotinumo galimybės - Kozubovska, Beata (Teisė, 2011)
Šio straipsnio tikslas – remiantis lyginamąja Lietuvos ir kitų valstybių teisinių sistemų analize pamėginti suformuluoti mokslines rekomendacijas, susijusias su arbitražo naudojimo galimybe ginčams, kylantiems iš šeimos teisės, spręsti Lietuvoje. Arbitražas, kaip teismo alternatyva, turėtų būti pripažintas papildomu įrankiu daugumai šeimos ginčų nagrinėti. Straipsnyje nagrinėjama, kodėl teismas nėra tinkamiausia forma nagrinėti minėtus ginčus ir turėtų būti paskutinė priemonė šeimos ginčams spręsti. This article discusses arguable aspects of arbitrability of family related claims. By means of comparative analysis of Lithuanian and other countries legal systems, this article aims to construct recommendation regarding the possibility to make use of arbitration while solving family related disputes in Lithuania.