Jungtinės veiklos (partnerystės) sutartis ir uždarosios akcinės bendrovės steigimo sutartis – lyginamieji aspektai ir teisinis kvalifikavimas - Mikalonienė, Lina (Teisė, 2011)
Šiame straipsnyje nagrinėjami jungtinės veiklos (partnerystės) sutarties ir uždarosios akcinės bendrovės steigimo sutarties lyginamieji aspektai. Pateikiama uždarosios akcinės bendrovės steigimo sutarties teisinė kvalifikacija ir teisinių santykių, susiformuojančių tarp uždarosios akcinės bendrovės steigėjų ir steigiamos bendrovės, pobūdžio vertinimas pagal Lietuvos teisę. This article compares main features of two contracts, e, g. partnership agreement and closed stock company foundation agreement. The article also presents the classification of closed stock company foundation agreement in the Lithuanian contract law as well as analysis legal nature of relationships between the founders (members) of closed stock company and the closed stock company under formation.