Procesiniai saugikliai Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencijoje pagal Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 8 straipsnį - Leonaitė, Erika (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjama procesinių saugiklių samprata ir vaidmuo Europos žmogaus teisių teismo jurisprudencijoje pagal Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 8 straipsnį. Daroma išvada, kad procesiniai saugikliai gali būti pasitelkiami kaip kriterijus sprendžiant, ar buvo išlaikyta sąžininga asmens ir visuomenės interesų pusiausvyra, bei nustatant valstybės vertinimo laisvės ribas. The article deals with the concept and role of procedural safeguards in Article 8 cases in the jurisprudence of the European Court of Human Rights. It is argued that procedural safeguards gain significance as a criterion both helping to establish a fair balance between private and public interest and to define the limits of the State’s margin of appreciation.