Teisėto aborto sąvoka pagal Lietuvos teisės aktus - Daukšaitė, Inga (Teisė, 2011)
Straipsnyje, analizuojant galiojančius Lietuvos teisės aktus ir teismų praktikos pavyzdžius, siekiama atskleisti Lietuvoje pripažįstamą teisėto aborto sąvoką. Nagrinėjami tiek iš Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso išplaukiantys, tiek šiuos požymius detalizuojantys bei kai kurie papildomi teisėto aborto požymiai, įtvirtinti kituose teisės aktuose. Straipsnyje taip pat vertinamas kai kurių teisėto aborto požymių aiškinimas Lietuvos teismų praktikoje. The article aims to reveal the concept of legal abortion that is being recognized in Lithuania according to its legislation in force and case-law. The article deals with requirements for legal abortion that follow from the Criminal code of Lithuania, as well as that are provided for in other laws. The way the concept of legal abortion is interpreted in the Lithuanian case-law is also estimated in this article.