Teisės paradigmų pažinimo kelias - Valančienė, Dovilė (Teisė, 2012)
Vis dažniau girdime ir matome vartojant žodį „paradigma“, tačiau tikslaus atsakymo, aiškesnio apibūdinimo, kas tai yra, labai sunku rasti. Atrodo, kad tai yra visiems savaime aišku. Vis dėlto kas yra paradigma? Kas yra teisės paradigma? Kokias teisės paradigmas būtų galima išskirti? Kokią įtaką teisės mokslui daro moksle vykstantys paradigminiai pokyčiai? Šiame straipsnyje bandoma ieškoti atsakymų į šiuos klausimus ir keliami kiti su šia problematika susiję klausimai. More and more often we can hear and read the word „paradigm“; however, it is difficult to find an exact answer or clearer reflections what it is. It seems that this is in itself clear to everyone. Nevertheless, what is the paradigm? What is law paradigm? What law paradigms can be distinguished? What influence do paradigm shifts in science have on the science of law? In this article we will try to look for answers to those questions as well as to raise other questions linked to those issues.