Sportinės veiklos sutarties teisinė prigimtis - Paliukėnas, Arnas (Teisė, 2012)
Lietuvos teisės aktuose ir teisės doktrinoje nėra aiškiai apibrėžta, kokiai teisės šakai reguliuoti priskirti remiantis sportinės veiklos sutartimi atsirandančius santykius, todėl straipsnyje lyginamuoju aspektu analizuojama kai kurių užsienio valstybių praktika šioje srityje. Straipsnyje remiantis teisės aktais, teismų praktika ir teisės doktrina analizuojamas sportinės veiklos sutarties pobūdis, t. y. kokios teisės šakos teisės normos reguliuoja šia sutartimi tarp profesionalaus sportininko ir sporto klubo atsirandančius teisinius santykius. In Lithuanian legislature and law doctrine there is no explicitly defined to what branch of law regulation must be attributed regulation of the relationship resulting from the sportactivities contract. For this reason article gives a comparative analysis of some foreign countries practice in this area. The article, according to legislation, jurisprudence and legal doctrine discusses sport activities contract nature, t. e. what branch of law norms regulates arising between a professional athlete and sport club.