Kai kurie teoriniai akcininkų sutarčių aspektai - Miliauskas, Paulius (Teisė, 2012)
Akcininkų sutartis yra viena iš teisinių priemonių, sudaranti galimybę bendrovių dalyviams sureguliuoti tarpusavio civilinius teisinius santykius. Autorius straipsnyje nagrinėja akcininkų sutarties sampratą, jos sudarymo tikslus, sutarties kvalifikuojamuosius požymius bei vertina akcininkų sutarčių įtaką akcininkų tarpusavio teisiniams santykiams ir jų santykiams su bendrove. Taip pat pateikiama akcininkų sutarties sudarymo atvejo analizė ir jos sukelti teisiniai padariniai. In the context of corporate governance shareholders can regulate their legal relationships by entering into shareholders’ agreement. Concept, aims and legal qualification of shareholders’ agreement are analysed in this article. The author examines howlegal relationships among shareholders and their relations with the company are influenced by the shareholders’ agreement. A case study analysis is also presented in the article.