Kai kurie smurto šeimoje problematikos aspektai - Michailovič, Ilona (Teisė, 2012)
Straipsnyje nagrinėjami kai kurie smurto šeimoje problematikos aspektai, tarp jų – smurto šeimoje reiškinio stereotipai, tarptautiniai standartai apsaugos nuo smurto šeimoje srityje; apžvelgiami trys baudžiamosios teisės reakcijos į smurtą šeimoje modeliai; atsižvelgiant į kitų šalių patirtį, analizuojamos mediacijos (sutaikymo) instituto taikymo galimybės smurto šeimoje atvejais. The subject matter of the paper covers certain stereotypes of domestic violence, provides references to relevant provisions of international standards in respect of domestic violence, three punitive legal regulatory models, and, having regard to the relevant international experience, possibilities of referring to mediation in domestic violence situations.