Responsibility to Protect Concept and Conflict in International Law - Grigaitė, Gabija (Teisė, 2012)
Šiame straipsnyje analizuojami tarptautinės teisės konfliktai, susiję su humanitarine intervencija: konfliktas dėl humanitarinės intervencijos ir naujosios Pareigos apsaugoti koncepcijos sampratos; konfliktas dėl teisinio humanitarinės intervencijos teisės reglamentavimo skirtumų universaliu ir regioniniu lygmeniu bei konfliktas dėl humanitarinės intervencijos kaip teisingo karo vertinimo šiuolaikinėje tarptautinėje teisėje. Daugiausio dėmesio skiriama naujajai Pareigos apsaugoti koncepcijai ir jos įtakai humanitarinės intervencijos teisėtumo bei humanitarinės intervencijos kaip teisingo karo vertinimui šiuolaikinėje tarptautinėje teisėje. This article focuses on three conflicts surrounding humanitarian intervention: first of all, conflict in the concept of humanitarian intervention and new concept Responsibility to protect; then conflict in legal regulation of humanitarian intervention on universal and regional levels and finally conflict in legitimacy of humanitarian intervention. The Responsibility to protect concept and its implications for legality and legitimacy of humanitarian intervention in international law are the main object of the article.