Lietuvos Respublikos geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymas tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės kontekste - Bruskina, Nika (Teisė, 2012)
Straipsnyje analizuojami tarptautinės teisės, Europos Sąjungos (toliau – ES) teisės ir užsienio nacionalinės teisės šaltiniai, žydų nevyriausybinių organizacijų ir užsienio valstybės institucijų veiksmai, paskatinę Lietuvos Respublikos geros valios kompensacijos už žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą įstatymo (toliau – Įstatymas) priėmimą. Taip pat Įstatymo nuostatų analizė pateikiama remiantis tarptautinės ir ES teisės šaltiniais, ypatingą dėmesį skiriant Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto (toliau – JT ŽTK), Europos žmogaus teisių teismo (toliau – EŽTT) ir ES Teisingumo Teismo (toliau – ES TT) praktikai. The Article deals with international law, European Union (hereinafter – EU) law and foreign domestic law sources, acts of Jewish nongovernmental organizations and foreign state institutions which have urged the adoption of the Law on Good Will Compensation for the Immovable Property of Jewish Religious Communities (hereinafter – the Law). Furthermore, invoking international law and EU law sources, paying particular attention to the practice of the United Nations Human Rights Committee, the European Court of Human Rights (hereinafter – ECtHR) and the Court of Justice of the EU, the analysis of the provisions of the Law is provided.