Vežėjo civilinės teisinės atsakomybės, reglamentuojamos cim ir smgs tarptautiniais susitarimais, lyginamoji analizė - Nikitinas, Vilius (Teisė, 2012)
Šiame straipsnyje nagrinėjami probleminiai vežėjų civilinės atsakomybės aspektai, pasireiškiantys tiek geležinkeliais vežant krovinius, tiek tiesiogiai nesusiję su krovinių gabenimu. Vadovaujantis tarptautiniais susitarimais (konvencijomis), teismų praktika ir kitais šaltiniais, straipsnyje siekiama visapusiškai išanalizuoti vežėjo civilinę teisinę atsakomybę, reglamentuojamą dviejų tarptautinių teisės aktų – COTIF ir SMGS. Lyginamoji vežėjų atsakomybės analizė atliekama pagal tam tikras atsakomybės sąlygas (neteisėti veiksmai, kaltė, priežastinis ryšys ir žala).