Tautinė politika 1944–1956 metų Lietuvoje - Šeina-Vasiliauskienė, Viktorija (Tautosakos darbai, 2023)
Vladas Sirutavičius, Politinė galia ir lietuviškas etniškumas. Vėlyvasis stalinizmas ir ankstyvoji destalinizacija Lietuvoje 1944–1956 m., Vilnius: Lietuvos istorijos institutas, 2022, 560 p., ISBN 978-609-8314-15-1