Pirmieji fundamentinio čekų pasakų leidinio tomai - Šlekonytė, Jūratė (Tautosakos darbai, 2022)
Jaroslav Otčenášek (ed.). České lidové pohádky 1: Zvířecí pohádky a bajky, 2/I: Kouzelné pohádky, Praha: Vyšehrad, 2019, 437 p., 554 p.