Kelkim, daužkim bokalus: studentų dainų istorijos pėdsakais - Žičkienė, Aušra (Tautosakos darbai, 2015)
Straipsnio tikslas – narpliojant studentiškoje aplinkoje gyvuojančių dainų istorijas, atskleisti sakytinio kultūros modelio gyvastingumą bene raštingiausios bendrijos dainų sklaidos procese. Analizei (jos centre – Lietuvos studentų dainos) pasirenkami du labai ilgai tarp studentų gyvuojantys kūriniai; šios dainos keliauja po Europos universitetus bent iš dalies sakytiniu būdu ir kartais net radikaliai keičia pavidalus.
Keywords: studentija; bendrija; dainos; sakytinis kultūros modelis