Lietuvos antisovietinio partizaninio karo istorinė atmintis trečiosios kartos pasakojimuose - Paskočiumaitė, Greta (Tautosakos darbai, 2021)
Remiantis 2020–2021 m. užfiksuotais partizaninio karo dalyvių palikuonių pasakojimais, siekiama įvertinti šeimose gyvuojančią istorinę atmintį. Analizuojant nepriklausomos Lietuvos laikais augusios trečiosios kartos pateikėjų pasakojimus bandoma atsakyti į klausimus, kaip ir kas apie partizaninį karą kalbama šeimose, kaip viešajame diskurse gyvuojantys naratyvai keičia šeimų patirties ir Lietuvos istorijos refleksijas, kaip trečioji karta vertina kovų istoriją ir kokią įtaką artimųjų patirtys turi formuojantis vertybinėms nuostatoms. Siekiama įvertinti asmeninį pasakotojų santykį su laisvės kovų istorija ir nustatyti kartos puoselėjamus pokario vaizdinius.
Keywords: istorinė atmintis; pasakojimas; partizaninis karas; partizanai; trečioji karta