„Tautosakos darbų“ bibliografinis duomenynas: 2021–2025 (t. 61–70) - Daugirdaitė, Vilma (Tautosakos darbai, 2025)
2015 m., minint mokslo žurnalo Tautosakos darbai aštuoniasdešimtmetį ir leidžiant jubiliejinį, 50-ąjį, tomą, sumanyta parengti leidinio bibliografiją, apimančią visus 1935–2015 m. išėjusius tomus. Kadangi aprašant atskiras bibliografines nuorodas buvo nukrypstama nuo griežtų bibliografijos pateikimo reikalavimų, įtraukta daugiau informacijos, nei įprasta, darbas pavadintas bibliografiniu duomenynu1. Po penkerių metų publikuotas tęsinys – „Tautosakos darbų bibliografinis duomenynas: 2016–2020 (t. 51–60)“2, o šiame tome skelbiama 2021–2025 m. išėjusių leidinio numerių bibliografija, paliekant pasirinktą modelį (tomų turiniai sudedami pamečiui) ir tęstinę numeraciją. Aprašant atskirus tomus laikomasi ankstesnės struktūros: straipsniai, folkloro, archyvinės medžiagos publikacijos, įvairūs informaciniai reportažai ir kt. išdėliojami pagal tam tikras tekstų žanrą ar paskirtį nurodančias antraštes; bibliografiniai publikacijų aprašai registruojami abėcėlės tvarka pagal autorių pavardes, šaltinių – pagal pavadinimą. Bibliografiškai aprašant atskiras publikacijas pateikiama visa su konkrečiu tekstu susijusi informacija: aprašo pabaigoje laužtiniuose skliaustuose, be pagrindinės informacijos apie santrauką (ta kalba, kuria ji parašyta), priedus, rodykles, iliustracijas ir kt., teikiamos nuorodos į kitus tekstus (skyrium skelbiamą susijusį autoriaus straipsnį arba parengtą šaltinį) ir pan. Bibliografinio duomenyno pabaigoje pateikiamas Tautosakos darbų 61–70 numerių parengėjų sąrašas (p. 199), pagalbinė asmenvardžių rodyklė (p. 199–201).