Pasaulio ir asmens jausminiai ryšiai Žemaitės kūryboje - Bleizgienė, Ramunė (Tautosakos darbai, 2016)
Antropologės Michelle’s Zimbalist Rosaldo pasiūlytas naujas žvilgsnis į jausmus, kaip svarbią socialinių ryšių dalį, suformuotą konkrečios kultūros pasaulio sampratos, ir fenomenologinė jausmų tyrimo prieiga įgalina naują jausminės patirties ir jos raiškos tyrimą. Straipsnyje analizuojami Žemaitės publicistikos ir grožiniai tekstai gretinami su tautosakine ir šnekamosios kalbos medžiaga, siekiant atskleisti, kaip savęs ir pasaulio patyrime veikia kūniška (juslinė), jausminė ir pasaulėžiūrinė plotmės.