Iš prigimtinės kultūros žodyno: šeimyninė bičiulystė - Vaitkevičius, Vykintas (Tautosakos darbai, 2016)
Straipsnyje skelbiami ir bendrinami 2011–2105 metų autoriaus lauko tyrimų duomenys – iš Trumpainių (Laukuvos sen., Šilalės r.) kilusios, Vašilėnuose (Karklėnų sen., Kelmės r.) gyvenančios Janinos Arlauskytės-Garbenienės šeimoje puoselėjamas vardinių šeimos narių bičių spiečių ir avilių paprotys. Jo nagrinėjimas yra autoriaus keliamas tikslas. Papasakojus J. Garbenienės gyvenimą, atskleidus bitininkavimo pobūdį ir ištyrus jos bityno struktūrą, prieinama prie išvados, kad šeimyninė bičiulystė, kuriai skirtas šis straipsnis, remiasi lietuviška laimės samprata, tikėjimu bičių laime. Dovanodama iš savo bityno išspietusius bičių spiečius bitininkė elgiasi ir jaučiasi kaip senieji lietuvių bitininkai bičiuliai; šiuolaikinės kultūros bruožas – apdovanotųjų teisė į visą medų.