Antisovietinio partizaninio karo pasakojimas: vienos šeimos atvejis - Paskočiumaitė, Greta (Tautosakos darbai, 2022)
Remiantis Aukštaitijos partizanų Antano ir Zofijos Žilių istorija, rekonstruojamas šeimoje gyvuojantis partizaninio karo pasakojimas. Straipsnyje vadovaujamasi nuostata, kad pasakojimas ne tik prisideda prie individo tapatybės konstravimo, bet ir atskleidžia jo asmenines patirtis, vertybines nuostatas ir savitą praeities sampratą, todėl yra svarbus, dar menkai įsisąmonintas ir tyrinėtas partizaninio karo ir jo dalyvių pažinimo šaltinis. 2019–2020 m. užfiksuoti trijų kartų Žilių šeimos narių pasakojimai atskleidžia pasakojimo šeimoje formavimosi aplinkybes, esminius turinio elementus ir kaitą, perdavimo iš kartos į kartą procesus. Ginkluotame pasipriešinime dalyvavusių Žilių šeimos istorija pasirinkta kaip pavyzdys šeimų, susikūrusių dar iki laisvės kovų pradžios.