Tradicinio dainavimo stiliaus tyrimo metodika. Dinamika ir greitas garso aukščio kitimas - Ambrazevičius, Rytis (Tautosakos darbai, 2020)
Straipsnyje nagrinėjamos dvi tradicinio dainavimo stiliaus savybės – dinamika ir greito garso aukščio kitimo reiškiniai; jų akustinio tyrimo bei akustinio apibendrinimo metodika. Apsiribojama šiomis savybėmis, nes kitos jau aptartos autoriaus publikacijose (Ambrazevičius, Budrys, Višnevska 2015; Ambrazevičius 2019) arba (ir) riboja straipsnio apimtis. Tai iliustruojama lietuvių tradicinio dainavimo pavyzdžiais. Straipsnio tikslas – pateikti tradicinio dainavimo stilistikos analizės metodiką. Kartu su kitais autoriaus straipsniais jis gali pasitarnauti kaip metodinė priemonė tiriantiems tradicinio dainavimo (ir kitokio dainavimo, ir muzikavimo apskritai) stilistiką. Priede pateikiamos statistinio apibendrinimo formulės ir jų pritaikymo rekomendacijos MS Excel platformoje.