Žemės ūkio statistikos raida - Vaikutis, Viktoras (Lietuvos statistikos darbai, 2009)
Per 90 metų Lietuvos žemės ūkis ir žemės ūkio statistika nuėjo sudėtingą kelią. 50 metų Lietuva buvo netekusi valstybinio savarankiškumo. Ne kartą buvo keičiama žemės ūkio administravimo sistema, ūkininkavimo organizacinės formos. Antrasis pasaulinis karas, prievartinės pertvarkos okupuotoje Lietuvoje padarė daug žalos Lietuvos žemės ūkiui. Ir atkūrus nepriklausomybę vykusi pertvarka turėjo sunkių padarinių žemės ūkiui. Visa tai atspindi statistika.