Ukrainos ekonomikos tendencijos globalios krizės sąlygomis (analizė, paremta verslo tendencijų tyrimais) - Pugachova, Maryna (Lietuvos statistikos darbai, 2013)
Straipsnyje nagrinėjama galimybė tirti ekonomiką krizės metu ir jos pokrizines apraiškas naudojant kai kuriuos pasirinktus verslo tendencijų tyrimo rodiklius. Skirtingai nei įprasti statistiniai rodikliai, šie rodikliai gali greit duoti informacijos apie įmonių vadybininkų nuomones, sprendimus ir lūkesčius įmonės veiklos klausimais, leidžiančios daryti išvadas apie verslo sėkmę ekonominės veiklos rūšių, sektorių, o taip pat ir viso ūkio lygiu. Analizėje naudojami keletas Ukrainos tyrimų rodiklių: kompetencijų pokyčiai, pajėgumo išnaudojimas, įmonės pažangos stabdžiai. Analizė atlikta pramonės, statybos ir transporto ekonomikos sektoriuose.
Keywords: įmonių konjunktūros (verslo tendencijų) tyrimai; įmonės verslo aktyvumo rodikliai; pramonės šakų konkurencingumas; pajėgumo išnaudojimas