Pasikliautinieji intervalai oficialiojoje statistikoje: Lietuvos atvejis - Čiginas, Andrius (Lietuvos statistikos darbai, 2012)
Straipsnyje aptariamas pasikliautinųjų intervalų vertinimas oficialiosios statistikos tyrimuose. Atkreipiamas dėmesys į atvejus, kada įprasti normaliuoju skirstiniu pagrįsti pasikliautinųjų intervalų įvertiniai yra nepakankamai tikslūs. Tai iliustruojama Lietuvos statistinių tyrimų pavyzdžiais. Siūlomi alternatyvūs Edgewortho skleidinio ir savirankos metodais pagrįsti pasikliautinųjų intervalų įvertiniai.
Keywords: pasikliautinasis intervalas; normalioji aproksimacija; Edgewortho skleidinys; saviranka; baigtinė populiacija