Pramonės produkcijos indekso skaičiavimo istoriniai aspektai Ukrainos oficialiosios statistikos sistemoje - Antonova, Natalia (Lietuvos statistikos darbai, 2014)
Šiuo straipsniu siekiama atskleisti pramonės produkcijos indekso skaičiavimo raidą Ukrainoje. Po Sovietų Sąjungos žlugimo, siekiant pritaikyti Ukrainos pramonės statistiką prie rinkos ekonomikos ir tarptautinių Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinių Tautų standartų, į produkcijos indekso skaičiavimo metodiką buvo įtraukta daug reikšmingų patobulinimų. 2009 m. įdiegtas produkcijos indekso skaičiavimo metodas (nuolatinis nustatytų gaminių stebėjimo metodas), kuris Ukrainoje galioja ir dabar, atitinka daugelyje pasaulio šalių naudojamus šio indekso skaičiavimo metodus. Remiantis minėtu metodu, aprašomi ir ateities planai produkcijos indeksui skaičiuoti.
Keywords: pramonės produkcijos indeksas; produkcijos indekso skaičiavimo metodika; bendroji pridėtinė vertė