Regionų nedarbo indekso dinamikos modeliavimas taikant spektrinės analizės metodą - Pleskach, Valentina (Lietuvos statistikos darbai, 2014)
Sudarytas regionų nedarbo indekso kitimo modelis, taikant O. Morgenstein iš American Princeton universiteto grupės sukurtą spektrinės analizės metodą. Volyn regiono Kovel rajono Kovel miesto 1994 m. sausio mėn. – 2012 m. vasario mėn. stebėti nedarbo rodikliai yra šio tyrimo informacinė bazė.
Keywords: nedarbas; dinamikos eilutė; spektrinė analizė