Netolygūs įverčiai aproksimuojant Irwin dėsniu - Padvelskis, Kazimieras; Prigodin, Ruslan (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Šiame darbe nagrinėjama visus baigtinius momentus turinčių atsitiktinių dydžių skirstinių aproksimacija Irwin skirstiniu. Aproksimacijos liekamasis narys vertinamas kumuliantų metodu. Nagrinėjami specialūs kumuliantai, leidžiantys užrašyti V. Statulevičiaus tipo sąlygas. Gauti sveikąsias reikšmes įgyjančio atsitiktinio dydžio, kurio pasiskirstymo funkcija yra simetrinė ir kurio specialieji kumuliantai tenkina V. Statulevičiaus tipo sąlygą, aproksimacijos Irwin skirstiniu liekamojo nario netolygūs įverčiai.
Keywords: pasiskirstymo funkcija; charakteristinė funkcija; kumuliantai; Irwin skirstinys; apibendrintieji Rademacherio atsitiktiniai dydžiai; netolygūs įverčiai