Lietuvos darbo rinkos statistikos raida - Gruževskis, Boguslavas; Pocius, Arūnas; Bankietienė, Virginija (Lietuvos statistikos darbai, 2009)
Šiame straipsnyje nagrinėjama darbo rinkos (gyventojų užimtumo, nedarbo, darbo užmokesčio ir darbo sąnaudų bei streikų) statistikos raida Lietuvoje. Apie šios srities statistikos raidą galima spręsti iš Lietuvos statistikos metraščiuose sukauptos statistinės informacijos. Straipsnyje analizuojami darbo rinkos pokyčiai, trumpai aptariama tuometinės statistikos būklė bei informacijos surinkimo šaltiniai. Be to, straipsnyje apžvelgiama kaip kito darbo rinkos tyrinėjimų problematika, tobulėjo jos pažinimo būdai.