Haraldas Krameris – didis statistikas - Thorburn, Daniel (Lietuvos statistikos darbai, 2013)
Haraldas Krameris yra vienas žymiausių asmenų dvidešimtojo amžiaus matematinės statistikos ir draudimo matematikos istorijoje. Jis yra tikriausiai žinomiausias naujųjų laikų Švedijos statistikas. „Lietuvos statistikos darbų“ redaktorius manęs maloniai paprašė parašyti keletą minčių apie Haraldą Kramerį, galbūt todėl, kad mano vadovas buvo vienas iš Kramerio mokinių. Nors ir nesu tinkamiausias asmuo šiam darbui, aš darau jį kaip galiu geriau. Tiems, kurie norėtų paskaityti apie Kramerį plačiau, pabaigoje pateikiu keletą literatūros šaltinių nuorodų.