Ekonomikos nuosmukis ir piniginio skurdo bei socialinės atskirties statistikos sistemos tobulinimas - Vaskis, Edmunds; Priede, Zaiga (Lietuvos statistikos darbai, 2011)
Ekonominė krizė meta iššūkį statistikai. Straipsnyje nagrinėjamas ekonominės krizės poveikis socialinei statistikai, ypatingas dėmesys skiriamas piniginiams skurdo rodikliams, kurie šioje situacijoje rodo silpnėjimo požymius. Autoriai aptaria galimas šių rodiklių skaičiavimo alternatyvas, taip pat pristato Latvijos statistikos patirtį, reaguojant į ekonominės krizės sukeltus sunkumus socialinės statistikos sričiai.