Engelio elastingumas apibrėžtas naudojant Lorenco ir koncentracijos kreives - Balode, Ilze (Lietuvos statistikos darbai, 2011)
Remiantis Latvijos statistikos Namų ūkių biudžetų tyrimo duomenimis, Engelio elastingumas, koncentracijos indeksai, bendri elastingumo indeksai pagal 12 agreguotų prekių / paslaugų grupių yra įvertinti, naudojant bendrų vartojimo išlaidų Lorenco kreivės ir atskirų grupių prekių / paslaugų vartojimo išlaidų koncentracijos kreivių įvertinimą. Gauti rezultatai yra nauji ir gali būtų prasmingai interpretuojami, siekiant įvertinti namų ūkių padėtį.