Patobulinta virtualaus darbo konstrukcija Estijos paslaugų įmonių pagrindu - Õun, Kandela; Mihhailova, Gerda (Lietuvos statistikos darbai, 2011)
Virtualaus komandinio darbo naudojimas yra dar nauja mokslinių tyrimų sritis, ir net tada, kai nagrinėjamas atskiras empirinis tyrimas, dažniausiai yra naudojama apklausa ar mažos imties tyrimo metodas. Darbo tikslas yra pateikti patobulintą virtualaus darbo konstrukciją Estijos paslaugų sektoriaus pagrindu. Straipsnio naujumas ir teorinis aprašymas remiasi naujo modelio patobulinimu, kuris naudoja virtualumą, taip pat palyginami lengvo ir sunkaus darbo virtualūs indeksai. Straipsnyje pateikiami empiriniai rezultatai remiantis 781-o atsakytojo imtimi iš 93-ojo paslaugų sektoriaus. Buvo nustatyta, kad patobulintas indeksas yra susijęs su pradiniu indeksu, tačiau skirtumai tarp atsakytojų grupių yra aiškesni ir patobulintas indeksas yra daug patogesnis naudojimui negu pirmasis autorių pasiūlytas virtualus indeksas.