Inovacijų statistikos metodologiniai aspektai ir Latvijos inovatyvumas - Jesiļevska, Svetlana (Lietuvos statistikos darbai, 2012)
Straipsnio tikslas – aprašyti statistinius metodus, naudojamus renkant ir publikuojant inovacinius procesus Latvijoje apibūdinančius duomenis, bei pristatyti pagrindinius empirinius inovatyvumo tyrimo rezultatus. Tam pasitelkiama medžiagos apžvalga ir analizė bei statistinės analizės metodai – duomenų grupavimas, apdorojimas ir lyginimas. Latvijos centrinis statistikos biuras, naudodamas Eurostato metodiką, reguliariai renka duomenis apie Latvijos verslo įmonių inovacinę veiklą. Inovacinės veiklos vertinimas – didelis žingsnis faktais grindžiamos inovacijų politikos formavimo link. Straipsnyje apžvelgiama Latvijos centrinio statistikos biuro patirtis renkant ir teikiant duomenis apie inovatyvumą bei pateikiami siūlymai, kaip būtų galima tobulinti bendradarbiavimą tarp statistikos tarnybų ir respondentų bei motyvuoti įmones teikti teisingus ir tikslius duomenis apie inovacijas. Taip pat pristatomi 2010 metų Bendrijos inovacijų tyrimo rezultatai, gauti naudojant 1358 įmonių imtį.