Mirtingumo prognozavimas Lee-Carter’io metodu - Ignatavičiūtė, Eglė; Mikalauskaitė-Arminienė, Rasa; Šiaulys, Jonas (Lietuvos statistikos darbai, 2012)
Darbe nagrinėjamas Lee–Carter’io metodas mirtingumui prognozuoti. Analizuojamos modelio liekanos bei mirtingumo tendencijos. Pateikiamos ir palyginamos mirtingumo galios prognozės Prancūzijai, Baltarusijai ir Lietuvai. Siekiant gauti tiksliausią prognozę Lietuvos mirtingumo duomenims taikomos kelios metodo modifikacijos.