Lietuvos ūkio gamybinių ryšių modeliavimas - Filatovaitė, Daina; Bratčikovienė, Nomeda (Lietuvos statistikos darbai, 2015)
Šiame darbe pristatomas metodas, leidžiantis analizuoti, kaip keičiasi kiekvienos iš ūkio šakų kainų lygis, kintant gamybos veiksnių kiekiams. Kiekvienam ūkio sektoriui buvo įvertinta Cobb–Douglas gamybos funkcija, kuria remiantis prognozuota produkcijos apimtis. Naudojantis tarpšakinio balanso uždavinių sprendimais, modeliuoti Lietuvos ekonomikai aktualūs scenarijai ir nagrinėta, kaip darbo ir kapitalo pokyčiai daro įtaką kainoms.