Trupmeninio Vasiceko modelio parametrų įvertinių asimptotinės savybės - Lohvinenko, Stanislav; Ralchenko, Kostiantyn; Zhuchenko, Olga (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Nagrinėjamas Vasiceko modelis, valdomas trupmeninio Brauno judesio B H su Hursto indeksu H ∈ (0,1), turintis pavidalą dXt = (α−βXt)dt +γdBH t . Nežinomam parametrui θ = (α,β) sudaromi trys įvertiniai ir įrodomas jų stiprus suderinamumas.