Širdies ir kraujagyslių rizikos veiksnių statistinė analizė ir ryšys su psichikos sutrikimais paauglystėje - Dapkutė, Ignė; Rekašius, Tomas; Simanauskas, Kazys (Lietuvos statistikos darbai, 2016)
Darbe nagrinėjama, ar pirminė arterinė hipertenzija (PAH), antsvoris, alkoholinių gėrimų vartojimas, rūkymas ir nepakankamas fizinis aktyvumas turi įtakos 17–18 metų jaunuolių elgesiui ir emocinei savijautai. Paauglių psichologiniai sunkumai tirti naudojant Achenbacho klausimyną. Kadangi tyrimo kintamieji yra kategoriniai, jų tarpusavio ryšiams aprašyti taikoma logistinė regresija ir logtiesiniai modeliai.