Didžiausiojo tikėtinumo įvertinimas trupmeniniame Vasiceko modelyje - Lohvinenko, Stanislav; Ralchenko, Kostiantyn (Lietuvos statistikos darbai, 2017)
Mes nagrinėjame trupmeninį Vasiceko modelį dXt = (α-βXt)dt +γdBHt , valdomą trupmeninio Brauno proceso BH su Hursto parametru H ∈ (1/2,1). Sukonstruojami nežinomų parametrų α ir β didžiausiojo tikėtinumo įvertiniai ir įrodomas jų pagrįstumas bei asimptotinis normalumas.